Alderspension – sikring af dig og din familie

Afadmin

Alderspension – sikring af dig og din familie

Det kan være svært at beslutte sig for, hvilken form for pension, man skal have. Der er flere ting, der er værd at overveje, når du skal tage stilling til din pension. Under alle omstændigheder er det vigtigt at tage stilling til, da pension fungerer som en form for sikring af både dig selv og dine nærmeste. Selvom pension kan virke som noget, der ligger langt ude i fremtiden, så går tiden hurtigt, og derfor er det vigtigt, at du har tænkt dig grundigt om.

En af de muligheder, der findes, er alderspension. Der er flere fordele ved denne form for pension. En alderspension modregnes ikke i din folkepension, som nogle former for pension gør. Og derudover er det en fleksibel løsning, da du selv kan vælge, hvornår du vil have pengene udbetalt. Uanset om du bor i Jylland, på Fyn eller Sjælland, så kan du få hjælp til at beslutte, om du skal have en alderspension.

Regler for alderspension

Hvis du vælger en alderspension, så kan du maksimalt indbetale 29.600 kroner årligt. Beløbet er ikke fradragsberettiget, men til gengæld skal du heller ikke betale skat af din alderspension, når du senere får en udbetalt. Din alderspension kan udbetales skattefrit, når du når efterlønsalderen, eller hvis du skulle komme i den situation, at du får et varigt tab af erhvervsevne. Der er også mulighed for at få udbetalt den før. Hvis du vælger det, skal du bare være opmærksom på, at du skal betale en afgift på 20 procent.

Det er dermed værd at overveje, hvornår din alderspension skal udbetales. Brug tid på at overveje det ekstra nøje, hvis du kommer i en situation, hvor det bliver aktuelt at få den udbetalt tidligere i livet. Hvis du kan vente, så er der nemlig penge at hente, da du så slipper for at betale afgift til staten. Det er penge, som du sikkert godt kan bruge. Men du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor det giver mening med tidlig udbetaling.

Få rådgivning om din pension

Det er en vigtig beslutning at tage stilling til sin pension. Beslutningen kommer til at påvirke både dig og din familie, og du vil formentlig gerne have den bedste løsning til størst gavn for alle parter. Derfor kan du altid få råd og vejledning omkring dit valg af pension. Det gælder uanset om du holder til i Jylland, på Fyn eller på Sjælland. Du kan læse mere om pension og herunder alderspension på http://www.aktivfirmapension.nu/hvad-tilbyder-vi/pensionsopsparing/aldersforsikring.aspx. Det er en god investering at bruge tid på at sætte sig ind i sine muligheder omkring pension. Selvom det er svært at forholde sig til, så vil du helt sikkert ikke fortryde det.

Om forfatteren

admin administrator