Billig tapet er en hurtig løsning når huset eller lejligheden skal shines op

Afadmin

Billig tapet er en hurtig løsning når huset eller lejligheden skal shines op

Mange forbinder fejlagtigt tapet, som et dårligere alternativ til maling og en kvalitative ringere løsning. Men sandheden kunne ikke være længere væk. For selve tapet tankegangen kan føres tilbage til det 800 århundrede hvor man lavede mønstre i læder og hang det op på væggene for at signalere velstand i Spanien. Faktisk blev det så stor en succes at den spanske by Cordoba blev omdrejningspunktet for en hel industri for skindtapeter. De adskilte sig dog væsentligt fra dem vi kender i dag idet at de dengang hang foran væggen og var lette at tage ned og transportere med (hvilket folk ofte gjorde idet de dyre og et tegn på velstand).

Den stolte historie er ved at vende tilbage. Selvom tapet har været at betragte som en lav budget løsning igennem den moderne tid er dette dog langsomt ved at ændre sig. For i dag er tapet blevet så avanceret og detaljeret at man kan lave smukke løsninger, som det ikke er muligt at lave med maling.

Ændrer værelsets stil nemt med tapet

Tapet har den fordel kontra almindelig maling at man nemt kan ændre udtrykket af rummet og lave flere kontraster og designs uden at bliver mere tidskrævende. For det som tager tid ved at sætte tapet op er at skære banerne lige, lave hjørner og samlinger. Selve indholdet af tapetet er underordnet for tidsforbruget. Det er derfor det er billigt hvis du har unikke og særligt detaljerede ønsker.

Forestil dig eksempelvis hvor lang tid det ville tage at male et detaljeret verdenskort på væggen i et naturligt skalaforhold. Det ville tage timer i forberedelse, opmåling og optegning. Med tapet tager det lige præcis ligeså lang tid som hvis væggen skal være ensfarvet.

Velegnet til børn

På grund af de mange forskellige designs er det oplagt at bruge tapet til et børneværelse. For børn, desto ældre de bliver lægger mere og mere vægt på deres værelsesindret idet det bliver en del af deres identitet. Derfor er tapet en god måde at lade dem udfolde sig på. Så kan de vælge et mønster eller et design som viser den person de er i øjeblikket, for kender man børn og teenagere ret så bliver det hurtigt lavet om.

For skulle uheldet være ude er det mindst ligeså nemt at lave det om med tapet som det er med konventionel maling. Du kan typisk sætte flere lag tapet ovenpå hinanden før du skal hive dem alle sammen ned. Det betyder at de første par gange skal du end ikke bekymre dig om nedtagning men blot sætte en ny gang klister på det eksisterende tapet og gå i gang med at sætte det nye op. Så bliver det ikke meget nemmere.

Har du flere børn har du også den forskel at du kan genbruge limen uanset tapetet. Så det eneste der skifter fra værelse til værelse er selve tapetet alt det andet udstyr kan genbruges.

 

Kilde: Nicetapet

 

Om forfatteren

admin administrator