Brug din nabo som alarm

Afadmin

Brug din nabo som alarm

Det er ikke længere kun de store huse på øde beliggenheder, der bliver udsat for indbrud. Gennem de sidste år er antallet af indbrud i private hjem kun steget og steget. Det viser sig også i salget af alarmer, der efterhånden er mere reglen end undtagelsen, når det kommer til både private hjem og firmaadresser.

Der findes dog efterhånden en del forskellige former for alarmer, som for eksempel dem du finder hos det populære mærke Miraca, hvor du kan bestille alarmsystemer uden abonnement og binding. Det betyder, at du får et komplet alarmsystem til din lejlighed, dit hus eller dit sommerhus for en lav pris og du slipper for at tegne abonnement eller binde dig for en længere periode. Det er både smart og effektivt.

Hvorfor skal du have en alarm?

Det skal du fordi det virker. Så let kan det siges, men ud over det, så skal du have en alarm, fordi det siger dit forsikringsselskab helt sikkert.

Vi oplever en stigning i indbrud både når folk er ude, men også når de er hjemme og derfor er det en stor fordel at have en alarm installeret, så du kan sove roligt om natten og være sikker på, at der ikke er ubudne gæster på nogle af etagerne eller rummene i dit hjem.

En alarm virker desuden ikke bare, når tyven har brudt ind, den virker allerede som barriere, når du sætter et klistermærke på døren eller vinduet, der fortæller, at du har en alarm. Hvis du har det, så vil mange tyve vurdere, at det er lettere at gå videre og vælge et hus, der ikke er beskyttet med en alarm.

Hvilken alarm skal du vælge?

Normalt væger du en alarm ud fra det vagtselskab den er tilknyttet. Det betyder, at når alarmen går, så larmer den ikke bare hos dig, men den sender samtidig et signal til alarmselskabet, der sender en vagtmand ud for at tjekke, hvad det er, der har sat alarmen i gang.

Vælger du i stedet en alarm uden abonnement vil det fungere på en anden måde. Hvis alarmen går, vil du modtage en SMS samtidig med at en række venner og naboer, du selv har udvalgt også modtager en besked og kan derfor rykke ud med lommelygten og tjekke op på, hvad der har sat alarmen i gang, hvis ikke du selv er hjemme.

Fordelen ved at vælge en alarm der fungerer uden vagtmand er, at udrykningstiden er væsentlig kortere. Hvor det typisk vil tage en nabo mellem 3 og 5 minutter at komme over til huset med en lommelygte vil det tage en vagtmand mellem 15 og 30 minutter. I den tid vil tyven kunne nå at slippe afsted alle dine værdigenstande, hvis ikke han bliver skræmt væk af alarmens lyd eller klistermærkerne på dine ruder.

Du skal vælge den alarm, der giver mening for dig, for det er ikke alle naboer, der vil bryde sig om at skulle ud og potentielt overraske en tyv midt i et indbrud. På den anden side er det vigtigt at få gjort det klart, at det ikke er hverken jeres eller vagtmandens opgave rent faktisk at fange tyven – det er op til politiet.

Vælg med omhu

Når du vælger din alarm er det mest vigtige, at du føler dig mere sikker, når den er monteret i dit hjem. Det er alarmens fornemmeste opgave at give dig tryghed og sørge for at du med god samvittighed kan tage på ferie eller gå ud og opleve verden uden at skulle bekymre dig om at komme hjem til et hus, der er blevet vendt på hovedet af en indbrudstyv.

Om forfatteren

admin administrator