Det bør du tænke over når du tager et lån

Afadmin

Det bør du tænke over når du tager et lån

I dag er det meget nemmere at tage et lån, end det var for bare nogle år siden. Det har desværre også resulteret i, at mange unge ender i økonomiske problemer, fordi de mister kontrollen over deres økonomiske situation. Men at tage et lån kan være en stor hjælp, hvis man vel og mærke har styr på sin personlige økonomi, og ved hvad man laver.

 

Du bør aldrig tage et lån hvis du ikke virkelig har brug for det. Hvis du føler, at et lån virkelig ville gøre en positiv forskel i dit liv, er det noget du bør overveje. Det kunne for eksempel være, hvis du føler at din dagligdag ville være en hel del nemmere med en bil, at du så valgte at tage et lån for at købe en bil.

 

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil tage et lån, er der nogle ting du bør tage stilling til først. Der findes nemlig mange forskellige typer lån. Her får du et kort overblik over de ting, du bør tage stilling til, så du kan finde den type lån, der passer bedst til dit behov.

 

 

Typer af lån

Der findes som sagt flere typer lån, og de mest brugte er de følgende:

 

  • Personlige lån – Gives til næsten alle individuelle personer.

 

  • Erhvervslån – Der findes rigtig mange typer erhvervslån. Hvis det er denne type lån du er efter, bør du kontakte en bank for at høre mere om dine muligheder.

 

  • Studenterlån – Denne type lån bliver typisk fremstillet af organisationer som for eksempel SU. Hvis du er studerende, og føler, at du har brug for at tage et lån, så kontakt studievejlederen på din skole, som vil kunne hjælpe dig videre.

 

  • Pant – Disse lån er de mest almindelige at tage, når man for eksempel skal købe en ejendom.

 

  • Aktielån – Et eksempel på et aktielån er, at du har aktier i en fast ejendom, som du så tager et lån på. Disse penge kan derefter bruges som du selv lyster.

 

 

Tilbagebetaling, renter og længde af lån

 

Når du har fundet ud af hvilke type lån passer bedst til dig, skal du også få styr på alle detaljerne. Hvor stort skal selve lånet være, hvor meget har du råd til at betale, og hvor lang tid vil du have til tilbagebetalingen.

 

For at finde ud af alle disse detaljer, bør du lægge et personligt budget. Det vil give dig et overblik over din personlige økonomi, mens det samtidig vil give dig et mere klart billede af, lige præcis hvilken type lån, og hvilke detaljer, matcher dine personlige behov.

 

Hvis du stadig er i tvivl om hvilket lån du bør tage, så sammenlign lån for at se forskellen på de forskellige lån. Du kan også kontakte en bank eller en finansiel rådgiver, som vil kunne vejlede dig baseret på din personlige situation.

 

Husk dog altid at være økonomisk ansvarlig, og ikke bare tage et lån fordi du har mulighed for det, og derefter bruge pengene på noget, som du senere vil fortryde.

Om forfatteren

admin administrator