E-cigaretter kan med fordel købes indenlands

Afadmin

E-cigaretter kan med fordel købes indenlands

Nogle gange glemmer man som dansker, hvor stor en del af vores hverdag er kontrolleret af vores regering. Hvad end der tales om skatter, afgifter eller regler af forskellige arter. Og man kan da med rette blive led og ked af det.

Tænk hvis vi havde de samme markedsfriheder som de havde i eksempelvis USA. Hvad kunne vi så ikke udrette?

Og det er ikke kun den danske regering, som fastsætter vores levevilkår. Siden 2016 har EU fastsat, at der ikke må sælges oliebaserede vækster til e-cigaretter. Hvad går det pjat eksempelvis ud på?

Reglementer kan skabe sundere forhold for e-cigaretter

Men faktisk har nye undersøgelser vist, at oliebaserede væsker kan sende folk på skadestuen. Så giver lovreglementer som disse alligevel god mening. Som borgere af informationstiden er det umuligt at forholde sig til alle oplysninger, vi bliver præsenteret for. Det er ganske enkelt umuligt at være en forsvarlig forbruger uden støtteben fra statsapparatet.

Og faktisk kunne regeringen godt gå længere i deres lovgivninger omkring e-cigaretter. Det mener Rasmus Holdt, som er direktør for Elekcig. Han nævner at regeringen kunne skabe en faglig støttegruppe i stil med Stoplinjen. Den skulle hjælpe folk med at komme ud af afhængighedscyklussen, som nikotin skaber. Og som e-cigaretter kan hjælpe imod, hvis de bliver brugt rigtigt.

E-cigaretter fra udlandet og dem fra indlandet

Som sagt har EU netop også reddet os forbrugere fra oliebaserede e-væsker i vores e-cigaretter. Og det er vigtigere end som så. For en ny undersøgelse har vist, at forskellen mellem danske og udenlandske e cigaretter er ganske afgørende. På grund af EU’s lovgivning tillader vi nemlig kun vandbaserede væsker.

Så kan man alligevel mærke, at de mange lovgivninger og restriktioner i Danmark ikke er totalt hovedløse. Snarere tværtimod. Og man er naturligvis ikke forhindret i at bestille væsker til sin e-cigaret fra udlandet. Det er faktisk en udbredt praksis. Men som sagt kan det i den grad betale sig at handle indenlands. Ikke til trods for de strengere restriktioner, men netop på grund af dem.

Om forfatteren

admin administrator