En projektlederuddannelse kan forbedre dine muligheder på arbejdsmarkedet

Afadmin

En projektlederuddannelse kan forbedre dine muligheder på arbejdsmarkedet

Det moderne samfund, vi lever i, har både sine fordele og ulemper. En af de helt store fordele er den enorme frihed, som langt de fleste af os, som lever i det vestlige samfund, oplever. Her er der meget få restriktioner på, hvad vi skal gøre med vores liv karrieremæssigt. Verden ligger således åben for vores fødder.

Det kan være fantastisk, men det kan også være svært. For med så mange muligheder inden for blandt andet karriere, hvad skal man så gøre for at udmærke sig og opnå sine mål? Her kan det at tage en projektlederuddannelse være en fordel.

En projektleder uddannelse kan alle tage

En god projektlederuddannelse kan nemlig virkelig åbne døre inden for mange brancher og mange karriereveje. Det fede ved denne type af uddannelse er, at den ikke er knyttet sammen med nogle af de officielle videregående uddannelser.

Det vil sige, at man kan tage den, selvom man allerede har færdiggjort sine primære uddannelse og har været en række år på arbejdsmarkedet. Uddannelsen fungerer således at man selv, ens arbejdsgiver eller en A-kasse betaler for et kursus, der ender med, at man kvalificerer sig som projektleder.

Mange føler sig låste på arbejdsmarkedet

Men hvorfor er det så relevant at tage en viderebygning på ens uddannelsesmæssige kvalifikationer, som for eksempel en projektleder uddannelse? Det er det, fordi arbejdsmarkedet i dag er benhårdt. Der bliver sorteret hårdt ud i folk efter CV og erfaringer, og der skal ikke meget til, før vægtskålen tipper til den enes fordel.

Det betyder, at rigtig mange af os oplever, at vi er låst fast inden for et bestemt firma eller en bestemt stilling. Vi har måske andre eller flere ambitioner for os selv, men vi kan ikke finde ud af at komme videre. Her er en projektlederuddannelse et rigtig godt springbræt.

Hvorfor lige projektleder?

Der er mange gode grunde til, at lige præcis projektleder er en god uddannelse eller et godt kursus for den ambitiøse arbejdssøgende at tage. Her får man nemlig nogle kvalifikationer, som passer utrolig godt ind på den moderne arbejdsplads.

Rigtig mange jobs er nemlig projektbaserede. Det vil sige at de bygger på samarbejde og gruppedynamik, hvor forskellige fagligheder og personlighedstyper skal samarbejde om at stable et projekt på benene. Og det er her, at der virkelig er brug for en kvalificeret projektleder, som kan sætte struktur og drift på projektet.

Tro på dig selv og tag din tid, du har brug for

For rigtig mange mennesker kan det virke skræmmende at skulle gøre noget radikalt anderledes end det, de er vant til. Det gælder især med hensyn til karriere, hvor den faste indkomst og trygheden er noget, som mange har svært ved at give slip på.

Men hvis man tror på sig selv, og er villig til at tage den tid, som det nu tager, så kan man tage utrolig meget ud af en supplerende uddannelse eller en efteruddannelse. Både med hensyn til ens selvfølelse og de udfordringer, men får på jobbet.

Om forfatteren

admin administrator