Giv skolens sportsdag et løft med en masse medaljer

Afadmin

Giv skolens sportsdag et løft med en masse medaljer

Stort set alle skoler landet over har en form for sportsdag i løbet af året. Man ser tydeligt, hvordan denne dag deler vandene mellem dem, der virkelig synes, at det er fedt og dem, der synes det er dødens pølse. Den sidste vil være særligt repræsenteret hos de ældre børn, der ofte nægter at møde op til denne sportsdag. Dog er det en kæmpe skam, da denne sportsdag har nogle helt klare og sunde formål såsom mere motion i folkeskolen samt skabe et fællesskab mellem elever, som lettest skabe ved brugen af sport og aktiviteter. Derfor handler det også om, at man som lærer gør det attraktivt og sjovt at deltage i denne dag, hvilket kan resultere i, at det faglige perspektiv måske bliver skubbet lidt i baggrunden mens fællesskabet styrkes. Derudover kan det også være nødvendigt, at man giver en form for belønning i form af eksempelvis medaljer.

 

For at skabe den perfekte sportsdag, er det nødvendigt, at man tilpasser de forskellige lege den aldersgruppe, som man arbejder med. På den måde vil det være lettere at tiltrække de forskellige elever. For eksempel er det sjovt med æggeløb, når man er lille, men i takt med, at man bliver ældre, vil man måske hellere spille fodbold eller basketball. Samtidig er det også vigtigt, at der er nogle lege og konkurrencer, som man nødvendigvis ikke møder i undervisningen normalt. Det kan for eksempel være at skyde med bue og pil, ro i kano eller klatre. Det er altså vigtigt, at man har nogle aktiviteter, der giver eleverne lyst til at komme og deltage i sportsdagen. Selvom det måske er ekstra arbejde for lærerene, vil det i sidste ende betale sig, når en større del af eleverne vil møde op og deltage. Hvis først sportsdagen får et godt ry, vil det være nemmere at holde fast i eleverne, og det vil dermed også blive en bedre dag.

Medaljer kan have forskellige funktioner

Som de allerede er nævnt, er det vigtigt, at man tilpasser arrangementet den aldersgruppe, som man arbejder med. Dette gælder selvfølgelig i forhold til de aktiviteter, som man tilbyder samt selve organiseringen, men hvordan man vælger at bruge medaljer kan også variere. For eksempel kan man passende dele medaljer ud til alle eleverne, hvis der er tale om de yngre elever, da det i højere grad handler om at deltage. Dog kan dette virke lidt tamt blandt de ældre elever, og her giver det altså bedre mening, at man deler medaljer ud efter dagens præstationer, hvilket også ligger op til, at man yder sit bedste.

Find det rette sted at købe skolens medaljer

Der er en hel del forberedelse forbundet med at stable sådan en sportsdag på benene, og hvis det er hele skolen, der skal underholdes på samme tid, kan det være lidt en udfordring. Udover, at man selvfølgelig skal finde på en lang række fede aktiviteter, skal man samtidig også købe medaljer, hvilket kan gøres på hjemmesiden https://www.billigepokaler.dk/medaljer.html.

Om forfatteren

admin administrator