Gør en indsats for at redde parforholdet

Afadmin

Gør en indsats for at redde parforholdet

Der er mange parterapeuter rundt omkring i Danmark, der dagligt får besøg af par, der har problemer i deres parforhold. Årsagerne til at folk er meget individuelle, men fælles for alle par er at de gerne vil have nogle hjælpeværktøjer til at få løst problemerne. Ifølge spørgeundersøgelser er mange glade for at have været i parterapi. Uanset hvad det ender med, så får begge partere noget ud af det. Man lærer som regel en del om sig selv og bliver klogere på, hvor meget de vil gøre for at redde parforholdet. Find ud af hvilke parterapeuter der befinder sig i nærheden af dig, så du kan få lavet en aftale.

Hvilken terapeut skal vælges:

Det kan være svært at finde ud af hvilken parterapeut man skal benytte sig af. Der findes mange dygtige i Danmark. Det er en god ide, at du først undersøger hvem der befinder sig i nærheden af din bopæl. Det er de færreste der gider at bruge lang tid på transport. På internettet kan du læse hvad andre har syntes om parterapeuterne i dit område. Danskerne er generelt gode til at anmelde alverdens ting på internettet, hvilket gør, at du hurtigt kan få dig et indblik i hvem du skal kontakte. Jo bedre anmeldelser en klinik har fået, desto større er lysten til at kontakte dem.

Valg af parterapeut kan godt afhænge af hvad det koster at komme hos dem. Det varierer fra sted til sted, så det kan anbefales, at sammenligne et par klinikker med hinanden. Parterapi er sundt og godt for parforholdet, så kom i gang med møderne så forholdet forhåbentligt kan reddes.

Forløbet er individuelt:

Det er meget individuelt hvordan parterapeuten vælger at skræddersy møderne, da det bl.a. kommer an på hvor alvorlige problemerne er. Nogen mødes en gang om ugen med terapeuten, imens andre har behov for at mødes oftere. En god parterapeut er lyttende, opmærksom og giver gode råd til begge partere. Det er vigtigt, at parret har en god mave fornemmelse når de forlader parterapeuten, da de ellers ikke får det store udbytte af møderne. Det gælder om at åbne sig op og ligge alle kortene på bordet. Derfor skal parret have tiltro til parterapeuten og håbe på, at vedkommende kan hjælpe dem igennem den svære tid.

Indse at der er problemer:

Der er ikke noget galt i at få hjælp udefra, når der er problemer i parforholdet. Det gælder om at erkende problemerne, tage hånd om dem og finde ud af hvordan de kan løses.

 

Om forfatteren

admin administrator