Har du hørt om Tankefeltterapi?

Afadmin

Har du hørt om Tankefeltterapi?

Mange vil nok reagere i retning af: tanke-hvad-terapi? Tankefeltterapier en af de mere eksotiske blomster i junglen af alternativ behandling. Men den har eksisteret siden 1980’erne, den har bare aldrig været meget kendt. Interessant er, at den nu oplever en stigning i popularitet. Det skyldes måske at videnskaben er blevet mere åben.

https://Tankefeltterapi.dk/ kan du læse alt om Tankefeltterapi TFT og dens slægtning, ETF som står for emotionel friheds teknik.

Medicinsk videnskab anerkender nu, hvad healere, shamaner, heilpraktikere og guruer har sagt i årtusinder: at vores tanker og emotioner har en enorm indflydelse på vores liv. Vores tanker kan både gøre os syge og raske. Når dette er accepteret, så bliver det også indlysende, at det kan være problematisk når ikke vi har styr hvilke tanker vi tænker, og hvad de gør med os.

Har du det? Har du styr på hvad du tænker og føler, døgnet rundt? Ved du hvilke tanker der udløser hvilke følelser, og hvordan de er relateret til visse lidelser og sygdomme?

Det er netop det, du kan lære med Tankefeltterapi.

En selvbehandlingsmetode

TFT og ETF er metoder til selvbehandling. Du skal ikke forvente, at nogen kommer og kurerer dig for alle dårligdomme. Jf. TFT er det kun dig selv der kan det. En TFT terapeuts opgave er ikke at behandle og helbrede dig. Terapeuten skal lære dig teknikken, så du kan behandle dig selv. Og så står han eller hun til rådighed som vejleder.

Tankefeltterapi og ETF er ikke svære at lære. Men det kræver en målrettet indsats og god vejledning. Jf. TFT terapeuter kan Tankefeltterapi hjælpe med, og endda kurere, alle slags lidelser og sygdomme. Der er absolut ingen begrænsninger. Intet er garanteret, men ej heller umuligt.

Hvordan fungerer det?

Tankefeltterapi er en kombination af vestlig samtaleterapi og Orientens ældgamle viden om kroppens energibaner. Det er den samme viden, de samme energibaner, der bruges i akupunktur og zoneterapi. I Tankefeltterapi bruger man ikke akupunkturnåle eller andre hjælpemidler. Reflekspunkterne bankes rytmisk med fingrene.

Der er flere behandlingsmønstre. Men det starter altid med, at du analyserer dit ubehag med hjælp af 10 punkt skalaen. Her er 0 intet ubehag, og 10 maksimalt ubehag. Dernæst skal du fokusere på ubehaget. Ubehag, det kan være alle slags fysiske smerter, men også psykisk ubehag som angst eller depression.

Det går imod instinktet

Det er her hvor TFT vækker modstand. Det går nemlig total imod det naturlige instinkt, at fokusere på noget der er ubehageligt. Når noget er ubehageligt, så vil man jo helst undgå det, og ikke dykke dybere ned i det. Men jf. Tankefelt terapeuter er det netop det der skal til for at heling kan finde sted.

Og her er TFT ikke alene. Samme princip bruges også i Mindfulness. Mindfulness er en oprindeligt buddhistisk meditationsteknik, hvor man har skrallet Buddhismen fra. Og så bruges teknikken til at fokusere på det der skaber problemer. Derved lærer du at distancere dig selv fra problemerne.

Tankefeltterapi går et skridt videre. Efter du har analyseret dit ubehag og fokuserer på det, banker du på udvalgte reflekspunkter. Det sker med 3 fingre. Denne banken på visse reflekspunkter sætter en reaktion i gang, der med lidt held kan få ubehaget til at forsvinde.

 

 

Om forfatteren

admin administrator