Hvad er en mobil antenne forstærker – og hvad skal den gøre godt for?

Afadmin

Hvad er en mobil antenne forstærker – og hvad skal den gøre godt for?

I dag, så tager vi ofte godt signal på vores telefoner for givet. Men der er stadig mange steder i det danske land, såvel som resten af omverdenen, hvor signalet aldrig bliver helt godt.

Netop dette er grunden til, at der eksisterer mobil antenne forstærkere. Det er nemlig enheder, som skal være med til at give dig det bedste signal på din telefon. Men hvad er sådan en filur egentligt for en størrelse?

Hvad består en mobil antenne forstærker af?

Som så megen elektronik, så er en mobil antenne forstærker, også kaldet en mobil signal forstærker, ikke noget, som bare er én del. I stedet er det mange forskellige dele, som arbejder sammen.

Pakken, som man får sådan en enhed i, består gerne af 5 dele:

  1. En udendørsantenne
  2. En indendørsantenne
  3. Et kabel – ofte coax
  4. En strømforsyning
  5. Selve forstærkere

Det er de dele, som du vil se, hvis du åbner en pakke, hvori der ligger en mobil signal forstærker.

Hvordan virker den så?

Den måde, som en mobil antenne forstærker virker på kan være med til at give en forklaring på de lidt mere specielle ting – såsom, hvorfor man får to forskellige antenner.

Antennen, som sidder udenfor, vil være den, der fanger signalet fra omverdenen. Det vil sige, at den fanger det signal, der bliver sendt ud fra telefonmasterne, som vi finder overalt i landet. Herefter går det hen til forstærkeren, som så rent faktisk gør signalet kraftigere.

Herefter vil signalet følge kablet og blive ført hen til den antenne, som så sidder indenfor. Igennem denne sendes signalet, hvorefter en telefon kan fange det. Når man så sender noget tilbage over samme signal, så vil man finde mange modeller, der faktisk også sender signalet igennem kæden én gang til.

Kort sagt, så er en mobil signal forstærker med til at få dig tættere på telefonmasten, som har det gode signal – i hvert fald i overført betydning!

Hvad bruges en mobil signal forstærker til?

Som du sikkert allerede har regnet ud, så er en mobil signal forstærker til for at give et bedre signal og bedre dækning til dem, som ikke kan snakke i telefon, eller som har ustyrligt net på telefonen.

Men det er selvfølgelig især til dem, som skal have dette gjort over et større område. De fleste mennesker, som ville vælge sådan en enhed til dem selv, kunne jo bare eksempelvis skifte abonnement. Man ser især disse forstærkere i større forsamlingsområder.

Og dette kan eksempelvis inkludere arbejdspladser, hvor telefonerne skal bruges til arbejde. Ofte ses det også i etablissementer såsom store butikscentre. Så kan de besøgende nemlig få et bedre signal, uden at de skal ud af bygningen, og dermed behøver de ikke forlade de varer, som sælges.

De kan dog også bruges i hjemmet, hvis man føler, at signalet ikke helt kan følge med for hele familien. Så er en mobil antenne forstærker ikke en dårlig løsning i sidste ende!

Om forfatteren

admin administrator