Lær mere om fjernvarme

Afadmin

Lær mere om fjernvarme

Spørger man den helt gennemsnitlige dansker er der stor sandsynlighed for, at vedkommende ikke ved så meget om fjernvarme. De fleste ved godt, at det er en meget udbredt måde at få varme på, men der stopper deres viden så også. Mange vil derudover også kunne sige, at det er varme, der kommer langt væk fra, men det siger jo heller ikke så meget i sig selv. Når man begynder at spørge ind til hvad et fjernvarmeanlæg er, vil man få endnu færre rigtige svar. Derfor kan det være en god ide at lære lidt op på dette, hvilket man blandt andet kan gøre på følgende site: https://www.dplentreprise.dk/, hvor der står den information du skal bruge.

Vand i rør er fjernvarme

Hvis man helt overordnet skal sige hvad fjernvarme er kan man sige, at det har med rør at gøre. Nærmere bestemt er det varmt vand, som man finder i rør. Har man et rør med koldt vand er det altså ikke fjernvarme, da det udelukkende er hvis det er varmt vand. Dette vand er meget vigtigt da det bruges til at holde varme i mange hjem i dette land. Det er derfor meget vigtigt for både sundheden og livsglæden blandt mange mennesker. Især i et land, som her hvor det er så koldt er det meget vigtigt, at man har en velfungerende måde at få fjernvarme på.

 

Det er ikke kun i radiatorer, at man finder varmt vand, som er opvarmet ved hjælp af fjernvarme. Også hvis man tager et brusebad vil man nemlig stifte bekendtskab med denne type af varme vand. Det vand man bruger når man går i bad er nemlig opvarmet på netop denne måde. Også når man tænder for hanen på badeværelset for at vaske hænder får man vand, som er opvarmet på denne måde. Både det vand, som man bruger i badet og i den varme hane kælder man overordnet set brugsvand. Det varme brugsvand er opvarmet på et fjernvarmeanlæg, som er med til at lave varmt vand til os alle sammen. Man kan sige, at dette vand bliver transporteret i et lukket rørsystem. Det betyder, at det ikke bliver blandet med det vand, der kommer ud af hanerne. Således bliver disse to typer af vand adskilt, hvilket der er mange grunde til. En af grundene til, at man ikke blander de forskellige typer af vand er hygiejniske.

Et fjernvarmeanlæg varmer vandet op

Man kan ikke snakke om fjernvarme uden også at snakke om et fjernvarmeanlæg. Her bliver varmeanlægget nemlig varmet op. Når først det er blevet varmet op kan det blive transporteret ud til forbrugerne. Når man har brugt det vandet, som er blevet varmt på grund af fjernvarme ryger det tilbage igen. Det vil sige, at når man som forbruger har taget et bad med det varme vand bliver det transporteret tilbage igen. Herefter bliver det opvarmet igen og så kan det være, at det ryger ud igen. Således kan man rent faktisk på grund af fjernvarme opleve, at man bader med det samme vand mere end en gang.

 

Mange tænker, at det er mærkeligt, at vandet kan holde sig så varmt i så lang tid. Og der er da også en vis mængde spild af den fjernvarme man bruger. Mere specifikt taber vandet omkring 17 procent. Det vil sige, at fra det øjeblik, at det bliver opvarmet til vandet kommer ud af bruseren hos forbrugeren taber det i gennemsnit 17 procent. Det er naturligvis en lille smule, men det er dog langt mindre end man ser i mange andre lande. På den måde er et fjernvarmeanlæg med til at gøre, at vi alle sammen her i landet kan gå i varmt bad.

Om forfatteren

admin administrator