Oplever du alkohol abstinenser?

Afadmin

Oplever du alkohol abstinenser?

Der kan være rigtig mange gode grunde til at stoppe et overdrevent forbrug af alkohol. Det er voldsomt usundt, de hindrer dig i at være der for venner og familie, og i sidst ende kan et alkoholmisbrug forringe din livskvalitet betragteligt.

 

Hvis du selv har prøvet at stoppe, så har du med garanti oplevet de ganske fysiske alkohol abstinenser, der kan medfølge, når man forsøger at stoppe et længerevarende alkoholmisbrug. Hjernen og kroppen er nemlig blevet så vant til det store mængder alkohol, at de ikke længere føler, at de kan leve uden den dulmende effekt, som alkohol giver.

 

Hvis du lige nu er i gang med at forsøge at stoppe, enten med eller uden hjælp fra andre, kan du dog trøste dig ved, at disse alkohol abstinenser ikke er et udtryk for en egentlig mangel, som din krop har. Den ødelægges ikke ved, at du afholder den fra alkohol. Tværtimod er det faktisk langt sundere for den, når du en gang kommer på den anden side af dine abstinenser.

 

Alkohol abstinenser opstår som regel under afrusningsfasen. Det vil altså sige, at de begynder at træde frem, når du har mindre alkohol i blodet end du plejer. Det er altså ikke først, når du er fuldstændig ædru. Du kan sagtens opleve abstinenser, mens du stadig har alkohol i blodet, hvilket er vigtigt at huske på.

De hyppigste alkohol abstinenser

Nedenfor er der samlet en liste med nogle af de hyppigste tegn på alkohol abstinenser, man kan komme til at opleve, når man forsøger at stoppe sit alkoholmisbrug. Hvis du, eller nogen du holder af, oplever en eller flere af disse tegn som led i afvænning fra alkohol, bør du hurtigst muligt kontakte at alkoholcenter. Det er nemlig i sådanne situationer, at det er allersværest at holde de løfter, man har givet sig selv og at gøre det, som man godt ved er det rette.

 

Enhver alkoholiker har deres egen oplevelse, når de forsøger af vænne sig af alkohol.  Alligevel er der nogle fællestræk, som går igen hos næsten alle der førhen har haft et stort alkoholmisbrug. Disse er tegn på alkohol abstinenser, og kan for eksempel være:

  • Irritabilitet samt en indre uro eller angst
  • Sveden og hudrødme
  • Desorientering og sløret bevidsthed
  • Syns- og hørehallucinationer
  • Forhøjet blodtryk og puls

Dette skal du gøre hvis du oplever alkohol abstinenser

Generelt er det på ingen måde sjovt, og det er derfor vigtigt, at man omgiver sig med mennesker, der elsker en, og som kender til ens kamp, før man begiver sig ud i en afvænning. Så er det nemlig ikke kun en selv, der skal stå med det, når det lige pludselig bliver enormt fysisk ubehageligt, og man bare har lyst til en øl.

 

Derudover kan det være enormt rart med fysisk omsorg, nå man udviser disse tegn på alkohol abstinenser. Selvom man egentlig ikke er syg, kan det nemlig i den grad føles sådan. Denne omsorg kan man finde i venner og familie såvel som hos et alkoholcenter.

 

Det er i hvert fald af yderste vigtighed, at du kontakter et alkoholcenter, hvis du oplever nogle af disse tegn på alkoholabstinenser. Først og fremmest er det enormt ubehageligt, og det er ofte her, at tidligere misbrugere er bukket under gang på gang. I værste fald kan det dog også være fysisk farligt og endda livstruende, hvilket er en anden af grundene til, at du aldrig bør gennemgå en afvænning alene.

 

Hvis du ikke bliver behandlet for dine abstinenser, kan det nemlig føre til kramper, hvilket i sidste ende kan føre til død.

 

Om forfatteren

admin administrator