Sæt tid af til bilsyn

Afadmin

Sæt tid af til bilsyn

Der er visse ting i livet der tager tid og det skal man altid sørge for at acceptere. Visse ting tager mere tid end andre, og det er noget man skal huske i sin planlægning af sin hverdag. For eksempel kan du være sikker på, at det kan være en god ide at sætte tid af til et bilsyn. Ofte vil det ikke tage så lang tid at foretage synet, men du kan være uheldig. Og er du uheldig er det rigtig ærgerligt, at have planlagt forkert. Skal du for eksempel til udlandet for at rejse så er det vigtigt, at du tager afsted på det aftalte tidspunkt. Og har du ikke din bil der kan det blive umuligt hvis det er en bilferie. I den situation er det især vigtigt, at du får taget din bil til bilsyn i rigtig god tid.

Styr på dækmønster inden bilsyn

Skal du have foretaget et bilsyn er der visse ting du selv kan gøre på forhånd. Det er nærliggende at tro, at man blot kan kontakte sin automekaniker, som så tager sig af det hele. Det er bestemt også noget du kan gøre. Dog vil du meget ofte få lige så meget ud af selv at handle. Du kan nemlig gøre det, at du tjekker din bil igennem for nogle oplagte fejl. En af disse ting er dækmønster. Når du kigger på din bil inden et bilsyn skal du nemlig kigge på dækkene. Her skal du kunne konstatere at der er et dækmønster på 1,6 mm.

Det vil dog ikke sige, at 1,6 mm er ideelt når det kommer til dæktryk. For faktisk er der mange der siger, at man ideelt set skal have det dobbelte. Har man det dobbelte er det formentligt et tegn på, at man lige har fået skiftet sine dæk. For det går hurtigt ned ad bakke når det kommer til dækmønster. Allerede et par måneder efter du får nye dæk vil du være nede på et par millimeter mindre. Men har du 1,6 mm er det nok så du kan komme igennem et bilsyn. Det er ofte det vigtigste for så skal bilen nok kunne holde sig udover det.

Ledninger og rør er en del af et bilsyn

Noget andet du også kan kigge lidt nærmere på når du står og skal have styr på din bil er ledninger og rør. Der er visse ting du skal være opmærksom på når det kommer til disse ting. For eksempel skal alle ledninger sidde godt fast. Det er naturligvis de ledninger der sidder på undervognen. Derudover vil man også finde nogle rør samme sted.

Når man kører rundt i Aalborg er det vigtigt, at man har styr på sin bil og dens dækmønster så man kan komme igennem det obligatoriske bilsyn hvert år. Det kan nemlig gøre, at man kan sove trygt og roligt om natten og ikke behøve at vågne og have det dårligt. En god nats søvn er nemlig vigtig uanset hvor man bor.

Om forfatteren

admin administrator