Skal du have en hundehvalp?: 3 tips til en god start

Afadmin

Skal du have en hundehvalp?: 3 tips til en god start

Der findes næsten ikke noget mere sødt end en hundehvalp. Derfor bliver rigtig mange mennesker da også fristet til at tilføje en hund til familien. Desværre er det ikke altid, at denne familieforøgelse er gennemtænkt. Dette kan resultere i, at man får en hund, som kan være svær at styre, eller som laver ballade, da man ikke har formået at træne den rigtigt.

Hvis du overvejer at få en hundehvalp, så læs med her og bliv klogere på, hvordan du får en god start på dit nye liv med en hund.

1. Lad hvalpen blive tryg i dens nye omgivelser

Ligesom når man har fået en baby, så er det en god ide, at de første par dage efter anskaffelsen af hvalpen foregår nogenlunde roligt derhjemme. Hvalpen skal nemlig lige vænne sig til de nye omgivelser, såvel som det, at den er blevet fjernet fra den mor og søskende.

Brug tid sammen med hvalpen – både dag og nat. Hvis hvalpen fremadrettet skal sove ved siden af sengen, så lad den sove der. Ellers er det en god ide at bruge et par nætter på en madras ved siden af det sted, hvor hvalpen skal sove. På den både skaber du et hyggeligt sted for hvalpen, som den vil forbinde med tryghed.

2. Gå til hvalpetræning

”Man kan ikke lære en gammel hund nye tricks”; om dette ordsprog taler helt sandt, det kan være åben for diskussion, men du bør uden tvivl gå i gang med lydighedstræningen af din hund, imens den er en hvalp.

Start derfor til hvalpetræning med din hund, sådan at den kan lære nogle basale kommandoer såsom ”sit”, ”læg dig” og ”kom her”. Derudover er hvalpetræning en god måde at skabe bånd til din hund, såvel som at den lærer at omgås andre hunde.

3. Køb et hundebur til bilen

Socialiseringen af din hvalp er rigtig vigtig både med hensyn til andre hunde, men også mennesker generelt. Men førend du kan tage din hvalp med ud i verden, så kræver det, at du har sikkerheden i orden. Derfor bør du købe et hundebur til din bil.

Med et hundebur sørger du nemlig for, at din hund er sikret forsvarligt under kørslen. På den måde er den bedre sikret inde i hundeburet, hvis der skulle ske et uheld, men den vil heller ikke kunne distrahere dig under kørslen. Klik her og køb et hundebur, sådan at du er klar til, at en hvalp kan flytte ind hos dig.

Om forfatteren

admin administrator