Termoruder har en fortræffelig isoleringsevne

Afadmin

Termoruder har en fortræffelig isoleringsevne

I dag er der stadigt flere hvert år der vælger at få opført deres egen bolig. Det er i løbet af de seneste år blevet mere og mere populært at vælge at bygge nyt fremfor at flytte ind i et allerede eksisterende hus. Det er især den yngre del af befolkningen der er begyndt at foretrække at flytte ind i huse de selv har fået bygget. Mange unge par og børnefamilier kan godt lide ideen om at de selv kan få indflydelse på hvordan husets layout kommer til at være i forhold til blandt andet placering af rum og værelser.

Det er dog ikke kun ruminddelingen man skal tage stilling til når man bygger nyt. I forbindelse med opførslen af en ny bolig skal man overveje flere hundrede forskellige ting. Valg af materialer, installation af elektricitet og vandrør samt isolering og eventuel gulvvarme er blot nogle få eksempler på de ting man skal tage stilling til år man bygger nyt. Noget andet der også er utroligt vigtigt i forbindelse med opførslen af et nyt hus er valget af vinduer. En af de mest populære valg har igennem mange år været termoruder, og denne vinduestypes popularitet er da bestemt heller ikke ubegrundet.

 

Hvad er termoruder?

Hvis man ikke har prøvet at bygge hus før eller hvis man ikke er den helt store ekspert inden for vinduesteknologi, er det ikke sikkert at man er fuldstændig klar over hvad termoruder er. I meget gamle dage bestod vinduer af en enkelt glasrude der sørgede for at det ikke kunne blæse ind i huset, og på den måde hjalp vinduet med at afskærme rummene i huset fra vind og vejr. På denne måde blev det klart defineret hvad der var indenfor og hvad der var udenfor. Disse slags vinduer var dog ikke specielt gode til at holde på varmen, og som konsekvens heraf var der meget koldt i mange af husene i gamle dage.

I løbet af 1800-tallet blev vinduesteknologien dog videreudviklet. Ved at bruge to glasruder med et lille mellemrum fyldt med luft imellem dem, blev vinduernes evne til at holde på varmen forbedret betydeligt. I dag er stort set samtlige vinduer man ser opbygget efter samme princip. Det lille luftmellemrum mellem de to glasruder bevirker at vinduer i dag har en utroligt god isoleringsevne, og at varmetabet gennem vinduerne er langt mindre i dag end det var i gamle dage.

 

Termoruder i dag

Som nævnt er alle vinduer i dag lavet efter nogenlunde samme princip som de termoruder man kender fra 1800-tallet. I dag har den teknologiske udvikling ( blandt andet dem fra DetKlareudsyn.dk) dog bevirket at der er kommet en del forbedringer til de klassiske termoruder. En af de nyeste typer vinduer der bygger oven på den gamle teknologi kaldes energiruder. Her fyldes det tomme rum mellem de to glasruder med gasser såsom argon eller krypton, hvilket fører til at vinduerne får en utroligt god isoleringsevne. At installere energiruder i ens hus når man bygger nyt kan altså være en god investering, da man på den måde kan spare en del penge på varmeregningen.

Om forfatteren

admin administrator